2018-06-20

Invigning av konstvägg i Hudiksvall

Ett glatt gäng ungdomar samlades till invigningen av Hudiksvalls andra Legal Wall – En konstvägg där alla som vill kan få utlopp för sina konstnärliga ådror på ett lagligt sätt. På invigningen växte det snabbt fram konst i varierande stilar av både nybörjare och mer erfarna graffitikonstnärer.

Konstväggen är ett samarbete mellan Värmevärden och två av våra fjärrvärmekunder, Hälsinglands Fastighetsbyrå och Skålbo Förvaltning. De var drabbade av klotter och i stället för att bli arga, funderade de över hur de kunde göra något positivt för ungdomarna. Fredrik på Skålbo Förvaltning och Ann-Sofie på Fastighetsbyrån kontaktade oss och frågade om vi hade något bra ställe där ungdomar skulle kunna måla graffiti. Vi ordnade en vägg i anslutning till vår anläggning PC Kotorget som ligger centralt i Hudiksvall.

Väggen kommer att vara öppen för alla att måla på och säkert kommer motiven att variera kontinuerligt. Vi hoppas att konstväggen ska uppskattas av såväl ungdomar som av medborgare då den gör en annars relativt tråkig vy över en viktig samhällsresurs (vår panncentral), lite snyggare och roligare.

Den senaste tiden har graffiti fått mer laglig plats i Hudiksvall. Den första konstväggen tillhör kommunen och öppnades vid Läroverket i april.

 

Bild: Fotograf Philippe

De senaste nyheterna
2018-09-20 ”Fjärrvärmens fördelar vinner i längden”

Årets tidning är här och den är fullspäckad med intressanta reportage! Läs om hur hett det är med fjärrvärme just nu, hur vi i Nynäshamn sparar energi för en halv stad och hur ett tidigare oljelager i ett bergrum i Läs mer

2018-09-18 ”Dags att Sverige värdesätter fjärrvärmens roll i energisystemet”

Fjärrvärme är en viktig del i ett hållbart energisystem och en stor anledning till att Sverige har lyckats sänka koldioxidutsläppen, säger Anders Ericsson på Värmevärden. Mer än hälften av alla hushåll och lokaler i Sverige har fjärrvärme, vilket gör uppvärmningsmetoden Läs mer

2018-09-14 Pris och miljö är två av motiven till att Albér Fastigheter AB väljer att byta till fjärrvärme

Bildtext: Peter, fastighetsskötare för Albér Fastigheter och vår säljare Patrik Kämpe I förra veckan skrev vi avtal med Albér Fastigheter AB i Kristinehamn. Företaget som ingår i en grupp av familjeägda fastighetsbolag har verksamhet på flera orter i Sverige med Läs mer

2018-08-29 Kundservice stängt 29-30 augusti

Kundservice har stängt 29-30 augusti för utbildning. Växeln håller dock öppet för att koppla era samtal vidare till önskad personal.

2018-08-13 Kolla in den här filmen

En enkel och förklarande film om vad cirkulär ekonomi är och hur det fungerar, dvs ”cirkulär ekonomi i praktiken”.   *Filmen är skapad av branschföreningen Energiföretagen Sverige och publicerades 2017 på deras Youtube kanal.

2018-06-20 Invigning av konstvägg i Hudiksvall

Ett glatt gäng ungdomar samlades till invigningen av Hudiksvalls andra Legal Wall – En konstvägg där alla som vill kan få utlopp för sina konstnärliga ådror på ett lagligt sätt. På invigningen växte det snabbt fram konst i varierande stilar Läs mer