Flyttanmälan/Ägarbyte

Har du sålt eller kommer du att sälja ditt hus eller fastighet? Meddela i så fall vår kundservice senast 15 dagar innan du flyttar. För företagskunder utförs ägarbyten endast den 1:a varje månad.

Vi kommer be dig att fylla i en Ägarbytesblankett tillsammans med den nya ägaren. Blanketten måste fyllas i till fullo och det är viktigt att båda parter är med och läser av mätaren eftersom betalningsansvaret för fjärrvärmen övergår vid nedskriven mätarställning. Vi föreslår därför att när fastigheten går över till den nya ägaren så träffas köpare och säljare i fastigheten. På fjärrvärmecentralen återfinns en mätarställning över energiförbrukningen (MWh) och flödet (m3). På vissa mätare kan ni behöva trycka på en knapp för att få fram mätarställningen för flödet (m3). Mätaren återgår av sig själv efter någon minut till att visa energiförbrukningen igen.

Har ni inte möjlighet att läsa av mätaren själva? Meddela oss 15 till 30 dagar innan ni flyttar så har vi möjlighet att åka ut och läsa av mätaren åt er (dock måste en ägarbytesblankett fortfarande fyllas i).

 

Blanketten skrivs under och skickas till:

Värmevärden AB
20600384
708 00 Örebro

Märk kuvertet med ”SVARSPOST”. Inget porto behövs.

 

Vänligen läs Allmänna avtalsvillkor för vad som gäller vid ett ägarbyte.

Ladda ner ägarbytesblanketten här: Ägarbytesblankett