Faktura-/betalningsalternativ

Vi erbjuder flera olika sätt för dig att få samt betala din faktura på, välj det sätt som passar bäst för just dig. Har du funderingar kring din faktura? Svaren på de vanligaste fakturafrågorna hittar du under Frågor och svar. Annars är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

Både e-faktura och mejlfaktura kan kombineras med autogiro vilket gör hanteringen säker, bekväm och kostnadsfri för dig. Vi skickar fakturaspecifikationen till din internetbank eller angivna mejladress och ser till att beloppet dras via autogiro på förfallodagen.

 

Hur vill du få din faktura?

Som standard skickar vi ut pappersfakturor för att du själv sedan ska kunna bestämma hur du vill ta emot din faktura. Vi vill dock gärna att du värnar om miljön tillsammans med oss och istället väljer alternativet e-faktura eller mejlfaktura. Som företag har du även möjlighet att välja EDI-fakturering via PEPPOL BIS Billing 3.0.

  1. E-faktura
  2. Mejlfaktura
  3. EDI-faktura

 

1. E-faktura

E-faktura är en digital faktura där fakturan skickas elektroniskt till din internetbank. E-faktura är enkelt, säkert och belastar inte miljön med pappershantering. I internetbanken kan du titta, godkänna och sedan betala fakturan direkt. Den kan med fördel kombineras med betalningsalternativet autogiro.

Så här ansöker du om e-faktura

Du ansöker om e-faktura direkt hos din internetbank som sedan kontaktar oss. Tänk på att den person i hushållet som står på avtalet med oss, också är den som måste anmäla sig för e-faktura. Vid anmälan kommer kundnummer att efterfrågas. Detta finner du längst upp på din faktura. OBS! Kundnumret börjar på KI (dvs två bokstäver) och inte K1.

Hur du avslutar e-faktura

Kontakta din internetbank för att avsluta e-faktura, uppsägningstiden är 30 dagar.

 

2. Mejlfaktura

Fakturan skickas till den angivna mejladressen som en pdf i ett mejl. Alternativet kan med fördel kombineras med betalningsalternativet autogiro.

Så här ansöker du om mejlfaktura

Logga in på Mina sidor och registrera din mejladress under menyvalet Kontaktuppgifter. Du kan också kontakta vår kundservice med uppgifter om ditt namn, kundnummer och den mejladress du vill få fakturan till.

Ändring av mejladress eller avslut av mejlfaktura

Kontakta vår kundservice.

 

3. EDI-faktura (PEPPOL)

Elektronisk fakturering via PEPPOL BIS Billing 3.0 (obs! andra EDI-alternativ såsom Svefaktura stöds ej i dagsläget). Denna form av fakturahantering är en integration mellan företag där fakturan skickas direkt in i mottagarens system.

Så här ansöker du om EDI-faktura

Lösningen kräver systemstöd, kontakta din IT-leverantör för att undersöka vilka möjligheter ni har. Fyll därefter i blanketten Anmälan PEPPOL BIS BILLING 3.0. Tänk på att om företaget äger flera anläggningar med olika referenser för sina fakturor, måste anläggningsnumret anges med respektive referens. Blanketten skickas med fördel via e-post till kundservice@varmevarden.se.

Avslut av EDI-faktura

Kontakta vår kundservice.

 

Hur vill du betala?

Om du inte gör ett aktivt val behöver fakturan betalas manuellt till ett bankgironummer hos oss, vilket står angivet på fakturan. Vill du slippa fylla i uppgifter såsom OCR-nummer, förfallodatum och mottagarens bg-nummer, ansök om autogiro eller e-faktura.

  1. Autogiro
  2. Betala din e-faktura
  3. Betalning från utlandet

 

1. Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att få din faktura betald varje månad. Efter att ansökan är inskickad och godkänd kommer vi varje månad se till att rätt fakturabelopp blir draget på förfallodagen.

Så här ansöker du om autogiro

Skriv ut blanketten för det bolag som du vill ansöka om autogiro hos. På din faktura idag kan du se vilket bolags blankett du ska skriva ut.

Autogiroanmälan Värmevärden AB

Autogiroanmälan Värmevärden i Hofors AB

Autogiroanmälan Kristinehamns Värme AB

Autogiroanmälan Säffle Fjärrvärme AB

Autogiroanmälan Värmevärden i Nynäshamn AB

 

Fyll i uppgifterna och skicka sedan blanketten till oss på adressen:

Värmevärden AB
att: Kundservice
Väståstrand 5
702 32 Örebro

Är du osäker på vilket bolag du ska ansöka om autogiro till? Vänligen kontakta vår kundservice så hjälper de dig.

 

2. Betala din e-faktura

I din internetbank kontrollerar du uppgifterna på fakturan och godkänner med ett klick. Vissa banker erbjuder även möjligheten att autobetala din e-faktura. Då bevakar och utför banken betalning av fakturan på förfallodagen. Läs mer om tjänsten på din banks hemsida.

 

3. Betalning från utlandet

Om du vill betala din faktura från utlandet går det naturligtvis bra. Allt din bank i utlandet behöver veta är bankidentifieringskoden (BIC, SWIFT) som är NDEASESS och internationella bankkontonummer (IBAN-nummer):

Värmevärden AB IBAN-nummer SE6350000000051171116748

Värmevärden i Hofors AB IBAN-nummer SE1950000000051171116764

Kristinehamns Värme AB IBAN-nummer SE6050000000051171116802

Säffle Fjärrvärme AB IBAN-nummer SE4150000000051171116756

Värmevärden i Nynäshamn AB IBAN-nummer SE4450000000051171116799