Projektledare

Arbetsort: Stockholm eller flexibelt

Din framtida roll

Som Projektledare i gruppen Anläggningsutveckling- och bränslestrategi kommer du att vara delaktig i och driva projekt för om- och nybyggnation av Värmevärdens 17 anläggningar runt om i landet. Du har ett övergripande ansvar att tillsammans med kollegor i gruppen se till att Värmevärdens anläggningar är anpassade för en framtida omvärld genom att driva anläggningsprojekt från förstudiefas till avslut.

Detta är ett tillfälle att vara med och driva projekt i storleksordningen 150–300 MSEK från ax till limpa!

Du som Projektledare är också delaktig i utveckling och förbättring av arbetsmetoder, systemstöd och modeller kopplade till projektledning i Värmevärdens projektgrupp, vilken har för avsikt att vara förebilder för branschen.
Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor, ledningsgrupp och leverantörer.

Arbetsuppgifterna i korthet:

  • Leda förstudier för nya större projekt, främst för ny-och ombyggnad av fastbränslepannor
  • Leda och genomföra planering och upphandling av nya större projekt
  • Upphandla konsulthjälp och entreprenader i de roller Värmevärden inte kan bemanna med egna resurser/kompetens
  • Leda konsulters, medarbetares och leverantörers arbete i faserna förstudie, planering, upphandling, genomförande och avslut

Din profil:

Vi tror att du är Civilingenjör, gärna med energi/projektinriktning eller har en motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper om hur värmeproduktion fungerar och har jobbat minst 3 år som projektledare/delprojektledare i energirelaterade projekt. Minst 10-års erfarenhet av projektarbete och delaktighet i projektets alla faser; förstudie, planering, upphandling, genomförande och avslut.

Som person är du självgående, analytisk och har förmågan att driva och entusiasmera kollegor och leverantörer. Du vet att planering och god struktur bl. a via projektverktyg och Excel är a och o för ett lyckat projektarbete. Du är kommunikativ med förmåga att förankra och skapa förståelse och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Meriterande om du är certifierad Projektledare och har erfarenhet av MS Project. Vi värderar också starkt erfarenhet av de kommersiella delarna av projektledning såsom upphandling, kontraktsformer, utvärdering och förhandling samt erfarenhet av att jobba enligt Allmänna Bestämmelser för entreprenad.

Du bör ha mycket goda kunskaper i det svenska- och engelska språket, såväl i tal- som i skrift samt B-körkort.

Vi erbjuder dig:

Du kommer att arbeta i ett företag med stark miljöprofil och framåtanda och får vara med och styra riktningen för branschen. Värmevärden har en trygg ägargrund i en infrastrukturfond som förvaltas av J.P. Morgan Asset Management.

På Värmevärden råder en varm och familjär stämning. Vi är stolta över att våga tänka nytt och utveckla sättet att ta hand om kunder, hur vi producerar, medarbetarens arbetssätt och hur vi bygger vidare på befintlig affär. Du kommer att spela en viktig roll i Värmevärdens utvecklingsarbete!

Om du tror att du är vår nästa medarbetare, ansök redan idag! Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vi samarbetar med Talentor Sweden i denna rekrytering. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Karin Lundmark, Rekryteringskonsult: karin.lundmark@talentor.se, 072-727 02 25.